Πιστοποιητικό υγειονομικού ναυτικών

Πιστοποιητικό Υγειονομικού Ναυτικών

pistopoiitiko-ygeionomikou-nautikwn

 

 

Όλοι όσοι εργάζονται επί του πλοίου και έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, συσκευασμένα ή μη συσκευασμένα πρέπει να διαθέτουν το κατάλληλο πιστοποιητικό υγείας, το οποίο βεβαιώνει ότι ο εργαζόμενος, εν προκειμένω ο ναυτικός, δεν πάσχει από κάποιο λοιμώδες ή μεταδοτικό νόσημα για τη Δημόσια Υγεία (ΦΕΚ1199/τβ/11-4-2012).

Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό υγείας εκδίδεται μετά από κλινική εξέταση και παρακλινικές εξετάσεις (Ακτινογραφία Θώρακος, Καλλιέργεια για salmonella και Παρασιτολογική κοπράνων (Υ1γ/Γ.Π/οικ.35797 Υ.Δ) και ισχύει για πέντε (5) χρόνια.

Χορηγείται σε χειριστές τροφίμων, οι οποίοι σύμφωνα με το Κώδικα Τροφίμων (Codex Alimentarius), είναι το άτομο που απευθείας χειρίζεται συσκευασμένα ή μη συσκευασμένα τρόφιμα, εξοπλισμό και εργαλεία για τρόφιμα ή επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα και ως εκ τούτου πρέπει να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις υγιεινής.

Παρόλ αυτά, εάν κατά τη διάρκεια της ισχύς του παρουσιαστούν συμπτώματα όπως πυρετός, διάρροια, βήχα, καταρροή με πυρετό, δερματικά εξανθήματα, πληγές κ.λ.π. ο εργαζόμενος ναυτικος θα πρέπει άμεσα να απομακρύνεται από την εργασία του μέχρι αποκατάστασης της υγείας του.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com